Hjälpmedel utan gränser HUG

2022-01-26
HUG
Vobis Livskvalitet har inlett samarbete med Hjälpmedel utan gränser. Vi kommer både att samla in pengar, skänka andel av viss försäljning samt skänka hjälpmedel som kommer att gå till länder med stort hjälpmedelsbehov. Läs mer här: 

HUG arbetar för att barn, vuxna och äldre med funktionsnedsättning i låginkomstländer ska få möjlighet till ett aktivt liv i länder där hjälpmedel ännu inte är en självklarhet. HUG skickar enbart hjälpmedel till institutioner eller utbildningsprogram och jobbar för att få någon med hjälpmedelskompetens att undervisa hur hjälpmedlen ska användas. Hjälpmedlen är skänkta av företag, privat personer eller av institutioner, som annars skulle ha kastats.

Trots pandemin har HUG  lyckats skicka hjälpmedel till både Kuba och Pravara universitetssjukhus i Indien år 2020, men till en högre kostnad för frakt. Under sommaren 2021 skickades en container med sju pallar hjälpmedel till Moçambique. HUG samarbetar med Project Vita som nu har lämnat hjälpmedlen till ett äldreboende och Hospital rural de Chicuque. Ett sjukhus med en ortopedavdelning som blev väldigt glada över rullatorer och gåbord, hjälpmedel som de saknade helt. Trots ideella insatser kostar det ca 15 000 kr att skicka en container. Pengar som vi i HUG behöver samla in inför nästa leverans våren 2022.

Stöd oss genom att bli medlem eller skänk en frivillig summa.

Medlemskap 2022 swisha 250 kr + skriv ditt namn

Frivillig summa via swish + skriv ditt namn

Swishnummer: 123 6267314
Bankgiro: 176-0271